Wereldwijde ransomware toont belang van security

Op vrijdag 12 mei werden meerdere bedrijven in Europa getroffen door een ransomware-aanval die in snel tempo om zich heen greep. Het WannaCry-virus bleek zelfs de grootste aanval van gijzelsoftware ooit:  in meer dan 150 landen werden minstens 200.000 computers getroffen. De hackers vroegen om losgeld om de computer te ontgrendelen. Deze aanval toont nog maar eens aan dat security belangrijk is binnen een organisatie. Onder het motto “we secure your voice” ontzorgt Com8 een groot klantportfolio gaande van eindgebruikers via het exclusieve resellerkanaal tot grote providers en operatoren.

Met de overgang van traditionele telefonie zoals bijvoorbeeld ISDN naar nieuwe technologieën als Voice over IP, worden - doordat er gebruik gemaakt wordt van een open netwerk (Internet) in plaats van een gesloten netwerk  (KPN ISDN netwerk) - nieuwe zaken actueel waar men voorheen geen aandacht aan hoefde te schenken. Het grote voordeel van de koppeling van de telefonie aan het internet is dat de mogelijkheid bestaat om van eender waar ter wereld internet beschikbaar is, de telefoon aan de eigen centrale te koppelen.  Hierdoor krijgen echter ook buitenstaanders toegang tot de telefooncentrale en is het raadzaam het voice netwerk te beschermen. Hiervoor werden Session Border Controllers (SBC) ontwikkeld die helpen bij;

·         De Beveiliging:  door de connectie met het internet wordt het telefonienetwerk voor iedereen opengesteld.

·         De Interopability:  het SIP-protocol wordt niet overal op dezelfde manier geïnterpreteerd en moet soms worden aangepast. 

·         Media Transcoding:  het omzetten van een gesprek naar IP kan op verschillende manieren (Codecs).

·         Routering van de gesprekken: als men over 1 verbinding meerdere zaken wil koppelen, zoals bijvoorbeeld spraak, chat, video, BLF informatie etc.

·         Het veilig  koppelen van de mensen onderweg, thuiswerkers en afgelegen vestigingen .

Om te beginnen zorgt een SBC voor een fysieke scheiding van de netwerken die erop aangesloten zijn, de “back to back user agent” . Hierdoor worden alleen de vooraf gedefinieerde verbindingen doorgelaten en wordt VoIP apparatuur beschermd voor aanvallen vanaf het internet.

De SBC beschermt de IP PBX  voor DoS-aanvallen en voor Toll Fraud ( na het hacken van de IP-PBX op kosten van de gedupeerde bellen naar dure buitenlandse betaalnummers).  De SBC helpt met het opzetten van verbindingen naar de telefoons achter Firewalls, de zogenaamde NAT-problemen.
De SBC geeft de IP-PBX de proces power terug waarvoor het gebruikt moet worden door de processing nodig voor de encryptie van de remote aansluitingen over te nemen.
  De SBC functioneert als het ware zoals een intercom bij de deur: laat zien wie er is, laat zaken door die door mogen, maar houd tegen wat je niet binnen wil hebben.

Naarmate men meer mogelijkheden die Voice over IP te bieden heeft wil gaan gebruiken, wordt het belangrijker om slim met de bescherming om te gaan, dit om de medewerkers een toegang te bieden en misbruik tegen te houden. Bestaande firewalls zullen in deze oplossingen snel te weinig mogelijkheden bieden. Com8 heeft in zijn productportfolio SBC-oplossingen die van vijf tot duizenden verbindingen kunnen beschermen en die bijgevolg zowel in grote als in kleine bedrijven  evenals bij  SIP providers en Carriers ingezet kunnen worden. Hiervoor bieden wij aan onze klanten de producten van Sangoma en Dialogic aan. Neem gerust contact met iemand van onze Sales-afdeling op en we komen de mogelijkheden graag persoonlijk toelichten.