Release Versie 12r2

1 juni 2017 is het zover: De release van innovaphone PBX Software Versie 12r2. Lees hieronder meer over alle nieuwe highlights en features. Eén van de grote vernieuwingen in versie 12r2 zijn de innovaphone Apps.

innovaphone Apps
De eigen apps van de PBX worden direct vanuit de myPBX client gestart. In het kader van 12r2 zijn er apps met en zonder licentie. De PBX Boolean en PBX User Settings zijn licentievrije apps:

PBX Boolean: In deze app kunnen instellingen voor een bepaalde periode, zoals ‚kerstvakantie‘ of oproepomleidingen opgezet worden

PBX User Settings: Hier kunnen bijvoorbeeld dynamische groepen beheerd worden. De user ziet al zijn dynamische groepen en kan deze eenvoudig aan- of uitzetten door een vinkje te plaatsen of weg te halen 

Conference App
Met de Conference App kunt u als myPBX user een conferentieruimte beheren en conferenties houden. De conferentiemaster ziet welke personen in de conferentie zijn, en kan deze indien nodig op ‚stil‘ zetten of uit de conferentie zetten. Dit geldt ook voor videoconferenties en conferenties met  Application Sharing. Tijdens een conferentie wordt de persoon die op dat moment spreekt gehighlight - tijdens een videoconferentie krijgen alle  deelnemers deze persoon bovendien in beeld. De Conference App is een app met licentie: per user is één licentie benodigd. Met deze licentie kan een willekeurig aantal conferentieruimtes gebruikt worden.

Smartphone integratie – call through
Behalve call back biedt innovaphone met versie 12r2 ook call through aan. De GSM call gaat eerst het telefoniesysteem in en wordt dan verder doorverbonden naar buiten. Users van de innovaphone apps voor iOS en Android kunnen nu zelf beslissen aan welke variant - call back of call through – ze de voorkeur geven.

Eenvoudig in Outlook-contacten zoeken
Als onderdeel van Office Integration heeft innovaphone in de PBX versie 12r2 het zoeken in Outlook in de launcher geactiveerd. Privé Outlook-contacten kunnen nu met myPBX doorzocht worden.

Hyper-V ondersteuning
We hebben voldaan aan het feature request om de IPVA ook op andere virtualisatie platforms te ondersteunen. Vanaf 12r2 wordt de IPVA ook op Hyper-V ondersteund. Het voordeel hieraan is dat Hyper-V freeware van Microsoft is en de IPVA eenvoudig in de bestaande Windows serverinfrastructuur geïnstalleerd kan worden 

SDK headset-ondersteuning
De Software Development Kit maakt het duidelijk eenvoudiger om headsets compatibel te laten zijn met innovaphone en garandeert een uitgebreide interoperabiliteit.

Software Versie 12r2 heeft een groter opslagvolume, dit kan het functioneren van de PBX op diverse apparaten beperken. Meer informatie over de upgrade naar 12r2 en over apparaten die uit het assortiment gehaald zijn, vindt u in dit Wiki-artikel.