Pimp jouw voicemail

 

Ho-Ho… Hello! 5 manieren om je bedrijfsvoicemail een boost te geven!

Veel mensen zouden het vergeten, maar een bedrijfsvoicemail is veel belangrijker dan je zou denken. Vaak hebben we een hekel aan het inspreken van voicemailberichten thuis of op onze mobiele telefoon. In deze tijden hebben we toch allerlei handige software waardoor het makkelijker is dan ooit om begroetingen of berichten in te spreken.

Een begroeting of een voicemailbericht fungeert als de eerste lijn tussen jou en je (potentiële) klanten. Dit is natuurlijk een geweldige kans om er een persoonlijke twist aan te geven zonder onprofessioneel over te komen. Hieronder vijf handige tips voor je voicemail tijdens de feestdagen;

Kerstgroet

Het versturen van een kerstkaart is natuurlijk leuk, maar waarom spreek je geen kerstwens in op je voicemail of begroeting? Er is geen betere manier om de kerstwens te verspreiden dan een persoonlijke boodschap.

Humor

Maak het grappig! Uiteraard weten we dat niet iedereen een stand-up comedian is en om nou je voicemail in te spreken met 10 verschillende knock-knock who is there? grappen is natuurlijk ook wat overdreven. Maar met wat humor tovert u wel een glimlach op het gezicht van een ander en daar worden we allemaal blij van.

Tijdsblok

Wanneer iemand u probeert te bereiken en je bent er niet, kan deze persoon een boodschap achterlaten. Plan voor jezelf een tijdsblok in waarin je jouw voicemails beluistert en deze ook terugbelt, vermeld dit ook in je voicemail. Mensen zullen meer details achterlaten als ze weten dat iemand er serieus naar gaat kijken én terugbelt. Natuurlijk kan je in jouw voicemail vermelden dat ze je ook via WhatsApp, SMS of per email kunnen bereiken.

Keep it short and simple

Hou het kort, maar krachtig. Niemand zit te wachten op een voicemailgroet van twee minuten. Laat kort en duidelijk weten waarom je er niet bent, wanneer je er wel weer bent en hoe ze eventueel iemand anders kunnen bereiken.

Memorabel

Probeer iets memorabel te bedenken, iets wat iemand nooit meer vergeet. Je kunt natuurlijk ook te ver gaan en iemand wegjagen, dat wil je ook niet. Daarom hieronder twee leuke tips;

Oliebollen

Goedendag, u heeft de voicemail bereikt van <BEDRIJFSNAAM>, in verband met Nederlands kampioenschap oliebollen bakken is ons kantoor gesloten van <DATUM> tot <DATUM>. Namens <BEDRIJFSNAAM> wensen wij u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Teveel glühwein

Ho-ho-ho, Merry Christmas! Na alle kerstkransjes, egg-punch en glühwein, zijn wij de komende tijd niet in staat uw oproep te beantwoorden. Bezoek onze website of laat een bericht achter. Vanaf 2 januari hopen we u weer te woord te kunnen staan, daarna nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.