innovaphone Release V12r2

Beta12r2 is beschikbaar

Eén van de grote vernieuwingen in versie 12r2 zijn de innovaphone Apps. Ze zorgen voor een uitbreiding van de myPBX client met extra functionaliteiten. Deze hoeven niet per se op het gebied van Unified Communications te liggen. Het kan bijvoorbeeld een kalender zijn, maar ook Reporting of Voice Recording. De innovaphone Apps worden direct vanuit de myPBX client gestart. innovaphone biedt in beta 12r2 al meteen de eerste apps:

PBX Boolean: In deze app kunnen instellingen voor een bepaalde periode, zoals ‚kerstvakantie‘ of oproepomleidingen opgezet worden

PBX Conference: Een eigen conferentieruimte voor de myPBX user. De conferentiemaster ziet welke personen in de conferentie zijn, kan deze indien nodig op ‚stil‘ zetten of uit de conferentie zetten.

PBX User Settings: Hier kunnen bijvoorbeeld dynamische groepen beheerd worden. De user ziet al zijn dynamische groepen en kan deze eenvoudig aan- of uitzetten door een vinkje te plaatsen of weg te halen

Smartphone integratie – call through

Behalve call back biedt innovaphone met versie 12r2 ook call through aan. De GSM call gaat eerst het telefoniesysteem in en wordt dan verder doorverbonden naar buiten. Users van de innovaphone apps for iOS en Android kunnen nu zelf beslissen aan welke variant - call back of call through – ze de voorkeur geven.

Eenvoudig in Outlook-contacten zoeken

Als onderdeel van Office Integration heeft innovaphone in de PBX versie 12r2 het zoeken in Outlook in de launcher geactiveerd. Privé Outlook-contacten kunnen nu met myPBX doorzocht worden.

Hyper-V ondersteuning

We hebben voldaan aan het feature request om de IPVA ook op andere virtualisatie platforms te ondersteunen. Vanaf 12r2 wordt de IPVA ook op Hyper-V ondersteund. Het voordeel hieraan is dat Hyper-V freeware van Microsoft is en de IPVA eenvoudig in de bestaande Windows serverinfrastructuur geïnstalleerd kan worden.

SDK headset-ondersteuning

De Software Development Kit maakt het duidelijk eenvoudiger om headsets compatibel te laten zijn met innovaphone en zorgt voor een uitgebreide interoperabiliteit.

Overige features

·         Filter for IPv6 Interfaces

·         TURN over TCP

·         Thai taalondersteuning

·         myPBX client via Windows Launcher maakt nu gebruik van Chromium

 

U kunt Beta 12r2 heel eenvoudig via de nieuwe update-functie downloaden. U kunt nu iedere innovaphone gateway of telefoon met slechts één klik updaten naar de nieuwste firmware-versie. Ga naar het betreffende apparaat en klik op de tab „Maintenance“ en vervolgens op „Update“. Let op: Hiervoor moet u minstens V12r1sr4 op uw apparaat hebben draaien. Wanneer u V12r1sr4 niet heeft, kunt u Beta 12r2 hier downloaden en installeren.

Wilt u zelf een app ontwikkelen? Dan vragen we u nog een beetje geduld te hebben. innovaphone brengt in het nieuwe jaar een preview van 13r1 met het App Platform uit. Deze loopt op apparaten met Beta 12r2 en kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van apps.